image_pdfimage_print

Val av attityd avgör med vilken kvalitet du kommer att prestera!

Våra liv styrs till stor del av tankeföreställningar. Föreställningar som vi oftast inte är medvetna om och som finns i vårt undermedvetna.

Det undermedvetna kan dock inte skilja på fantasi och verklighet, på vad vi faktiskt har upplevt och det vi bara tänkt, eller på positiva och negativa tankar.

Vårt undermedvetna arbetar med de föreställningar som vi förmedlar genom vårt tänkande.

Det finns något som kallas Pike´s syndrom

• Kallas också ”Inlärd hjälplöshet”
• Många människor lär sig att de inte klarar av vissa saker.
• Tanken styr din prestation.
Om man tänkerJag får inte misslyckas!Jag får inte bli nervös!Var ligger fokus då? Tänker om det är så att man står i begrepp om att starta företag – och har dessa tankar, hur blir då resultatet?Jag får inte misslyckas! eller  Jag ska lyckas!Då fungerar det så att ”Försöka” – Då är risken att misslyckas större än om man går in och tänker  ”Jag ska”. Lite mer kaxigt, men ökar dina chanser att lyckas – kaxigt tycker vi om :-)

Det låter som ett skämt, men faktum är att så här gör de allra flesta när de vill vara extra fokuserade. Du kanske förstår bättre vad jag menar om du tänker på de här fraserna:

Dessutom brukar man hjälpas åt i grupp: ”Kom igen, vi får inte tappa det här nu!”

Det här kallas negativ fokusering. När du säger en mening med ”inte” hoppar din hjärna över ”inte” och fokuserar på resten.

För att din hjärna ska förstå meningen ”jag får inte misslyckas”, måste du skapa en mental föreställning om hur det är att misslyckas för att du ska veta vad du ”inte” ska göra.

Om du väljer att tänka på det du vill så är det omöjligt att samtidigt tänka på det du vill undvika att tänka på.

Tänk på vad du vill prestera och tala om det för din hjärna. Vill du åka taxi till Odenplan så är det ointressant att tala om vart du inte vill åka. Meningen: ”Jag får inte misslyckas” måste förvandlas till ”jag ska lyckas”.

Den lite försynte svensken brukar ofta säga ordet ”försöka” istället för ”jag ska”. Antagligen för att inte låta märkvärdig. Men tänk dig att det ringer på din dörr. Du är upptagen så din vän går iväg och öppnar istället. När vännen kommer tillbaka får du höra att han/hon ”försökte” att öppna dörren. Blev dörren öppnad då? Eller är ordet ”försöka” ett bra exempel på hur andra ord än ”inte” kan få oss att fokusera på något annat än det vi vill göra?

– Jag ska lyckas… Men tänk om jag misslyckas?
Visst, det händer att man misslyckas, men chansen är ju större om du fokuserar på att ”inte misslyckas”.

Om du inte tycker om att formulera dig så där rakt kan du prova det här magiska ordföljden istället: Jag ska göra det fysiskt bästa jag kan och förbereda mig mentalt på allra bästa sätt, så att jag gör allt i min makt för att lyckas.

Här kan vi träna på självkänslan och självförtroendet!

Självförtroendet går att träna upp!

5 tips är:

• Sluta jämför dig själv med andra.
• Ändra dina tankar och fokusera på saker du lyckats med.
• Lyssna till dig själv istället för att leva efter andras förväntningar.
• Sätt upp mål.
• Träna fysiskt för ett bättre självförtroende.
Vem säger att drömmar inte kan gå i uppfyllelse?

Vilka drömmar har du?

Vad gör du för att de ska bli verklighet?

Användarvillkor | Integritetspolicy