image_pdfimage_print

Överallt kan vi läsa att det är viktigt att sätta upp rätt mål för sig själv, både privat och i arbetslivet och många gör det men många gör det inte utan ”har det i huvudet” och om man inte sätter sina mål och målbilder på pränt så är det lite besvärligare att uppnå dem.

Det är också viktigt att skilja på prestationsmål och slutmål. Skillnaden är enkel att förstå; om man ska delta i ett lopp av någon karaktär som att cykla runt Vättern – då är det slutmål och prestationsmålet är att jogga (eller vilken motionsform man nu väljer) en 30-60 minuter per dag.

Det måste finnas någonting som motiverar dig för att nå målet och är det så att målet känns ouppnåeligt så har man på något sätt redan bestämt sig för att det inte går.

Så dina mål måste vara specifika, mätbara, uppnåeligt och rimligt samt att det också kan vara så att du måste sätta upp delmål. Någonting mer att tänka på är att du bör ha en positiv känsla inför målet och att du själv ska förstå det dvs det ska vara relevant.

Det första du ska göra när du sätter dina mål är förståss att du tar reda på vart du vill, vad du vill jobba med eller vad det är du vill förändra.

När du väl har formulerat detta ska du fokusera på att se på hur tar du dig dit! Handlar det om att starta eget ska du titta på vilken kundgrupp vänder du dig till? Hur ser din idealkund ut?

Handlar det om personliga mål, ska du titta på hur du ska sätta delmålen och titta på hur och vad ska du göra varje dag för att nå dit?

________________________________________________________________

Användarvillkor | Integritetspolicy