image_pdfimage_print

Oavsett om man tänker starta eget företag eller ta en anställning så är det viktigt att göra drömjobbet konkret. Skriva upp alla tankar och funderingar, svaren på frågeställningarna som du formulerar.

Tänk en bit in i framtiden och se dig själv arbeta med ditt drömarbete! Tänk dig in i situationen när du träffar en gammal vän, dina skolkamrater, grannar eller vem det nu kan vara där du svarar på frågorna som brukar komma vid dessa möten; Vad jobbar du med nu? Vad blev du? Vad utbildade du dig till?

Vad vill du kunna svara, då om 3-4 år när du möter din granne tex.

Börja med att se över några frågeställningar som:

Min dröm är att bli……………………………………………..

Min drömarbetsgivare är…………………………………….

Min drömlön är ………………………………………………….

Drömmarna du hade som barn, leta fram dem. Det kan vara branch eller yrke.

Var finns dina drivkrafter?

Titta på dina tidigare framgångar och lyft fram dem. Vad har du lyckats slutföra med fina resultat? Hur gjorde du och vad var det som gjorde att du lyckades så bra?

Skriv upp dem:

Framgång…………………………………….

Vad gjorde du?…………………………….

Vad var det som gjorde att du lyckades?…………………………………..

Titta gärna även på misslyckande eftersom det inte behöver innebära att misslyckande är negativt utan det finns alltid någonting bra du lärt dig av detta!

Där kan frågeställningarna vara vad ville du uppnå? Vad blev det? Varför blev det så? Vad lärde du? Vad gjorde att du trodde på det men att det inte fungerade? Ville du tillräckligt mycket?

Användarvillkor | Integritetspolicy