image_pdfimage_print

Jag bloggade lite om stress och eftersom jag arbetat mycket med hypnoanalys och hypnos vet jag att andningen är oerhört viktigt varför jag ville delge några enkla övningar som har att göra med andningen att göra. Övningarna kan vara bra när man arbeta med sig själv,  när man vill samla sig, lugna sig, ta ner stressen och få vara i önskat läge.

Övning 1

En av de enklare övningarna är den när vi tar hjälp av våra händer. När vi för ihop händerna framför oss så samlar vi kropp och själ samtidigt. Är du orolig tex så kan du prova med en varm kopp te och hålla mellan händerna. Sitt med koppen en kvart för att se vilken skön effekt den har.

Övning 2

Den medvetna andningen är mycket effektiv. Genom att du fokuserar på in- och utandning utan att försöka kontrollera den på något sätt är bra. När andningen blir medvetandegjord hos oss själva blir vi också automatiskt mer närvarande. Så, om du är uppmärksam på din andning kommer du att känna mer lugn.

Övning 3

Att vara närvarande är ett mycket effektivt sätt att få vara i balans och ett sätt att komma till önskat läge kan vara att Sätta sig i naturen, stänga ögonen för några sekunder och sedan öppna upp ögonen för att sakta betrakta omgivningen, se allt utan att lägga någon värdering i någonting, bara vara. När du är klar med detta kan du göra samma sätt men använda dig av öronen. Lyssna på alla ljuden som finns runt omkring dig, även de små obetydliga och kanske du till och med kan höra ljud inom dig som hjärtslag, andetag. Lyssna på tystnaden och se till att verkligen lyssna.

Jag vill också berätta att en av de första sakerna man får lära sig när man går på en kurs i hypnos tex så är det just djupandning och det första steget kan vara att ta tre långa djupa andetag. Mycket effektivt!

 

stress

Användarvillkor | Integritetspolicy