image_pdfimage_print

Hjärna eller Hjärta?

Måste man välja?

Mellan hjärta och hjärna alltså…tja, ibland kanske det är så, jag vet inte men det verkar som att när hjärtat tar över så slutar hjärna att fungera i vissa lägen – på ett sätt i alla fall.

Jag tror det bästa är att man kan tänka via hjärtat – går det ? Ja jag tror det… Om man försöker att hålla sin hand över hjärtat nästa gång det är läge att verkligen känna efter – jag tror att ibland kan svaret vara någonting helt annat än det som hjärnan är kapabel till att tänka fram, räkna ut med alla parametrar som man alltid tar med i beräkningen.

Tänker man bara med hjärnan så är det lätt att man hamnar i stress eftersom hjärnan inte kan känna – det är kroppen, cellerna och andra delar som känner. Hjärnan tänker bara – och det är inte säkert att det är logiska beslut som hjärnan tar fram som alltid är de bästa.

Tänka med hjärtat kallas också intuition, tänker jag. Kan man känna med hjärtat får man också ett lugn där man ser och märker omgående att det är lättare att fatta rätt beslut, man har tillgång till hela sig och hela sin kapacitet.

 

underskrift

________________________________________________________________________________________________________

 

Användarvillkor | Integritetspolicy