image_pdfimage_print

Jag läser precis ett blogginlägg där bloggerskan delar med sig av de viktigaste sakerna hon har upptäckt för att få succé i sin business och sitt liv:

”Det finns ingen definition av framgång. För att hitta och skapa framgång behöver du bara älska ditt liv. Framgången lever i din sanning.

Jämförelse – oavsett om du jämför dig mot någon annan eller mot en standard som du eller
 någon annan skapat på egen hand – är det meningslöst. Det finns ingen standard. Vi måste lyssna till oss själva.

Allt är föränderligt – allt förändras och utvecklas hela tiden. Du kan ha många samtal. Du kan lyckas om och om igen och igen på stora sätt och små sätt och sätt du aldrig någonsin tänkt på tills de hände. Du är MENAD att växa.

Ditt liv och din karriär borde vara roliga och inte hela tiden svårt och besvärligt.
Erkänn dig själv för vad du har åstadkommit, och hur fantastiskt dina drömmar är.

Leva din sanning och leva ditt liv exakt såsom du vill leva det.

Det finns inget för lågt eller för högt, eller för litet eller för stort. Passioner är passioner, det spelar ingen roll vad de är. Om du gillar det, gör det. Det finns inte ”bra jobb” och ”dåliga jobb”. Det enda dåliga sätter är ett liv som inte låter dig följa din sanning och det du älskar.

Vi förtjänar det bästa

Jag är benägen att hålla med i det mesta, en del av det ovan skrivna behöver jag fundera lite extra på som tex: För att hitta och skapa framgång behöver du bara älska ditt liv och det som slår mig här är en liten tanke om att det kan vara så, men nästa tanke kommer direkt – är det verkligen bara så enkelt?
Vad krävs för att man ska ”bara” älska sitt liv?

Jag tänker på allt som alla genomgår på olika plan, allt från fysiska men även psykiska påfrestningar som gör att det ibland krävs en massa saker, pengar, tillförsikt, tilltro, tillit och allt vad det kan vara för att man ska klara av att gå vidare – oavsett om man älskar sitt liv eller inte, eller är det så enkelt så att då älskar man inte sitt liv?
Jag tänker att det är lite för enkelt att bara säga att det krävs bara att älska sitt liv…är allting svar eller vitt?

Jag är däremot helt övertygad om att det krävs handling och action för att få framgång. Att om man vill ta sig framåt verkligen lägger energi på det man vill ska ta rörelse dvs ta sig framåt.
Det man lägger energi på växer och det kan man enkelt prova sig fram genom att just lägga energi på något som man vill växa.
Det handlar om att titta på vad vi vill ska växa och bli mer och större. Vi behöver titta på vart vi vill och hur vår karta ser ut för att nå det vi önskar uppnå.
Därefter tänker jag att det kanske är det bloggerskan menar här, att om vi lägger fokus på att älska vårt liv så får vi det vi önskar, steg för steg, när tiden är mogen, när vi är färdiglärda, färdigutvecklade eller när vi ”bara” har gjort X eller pluggat klart, bara barnen vuxit upp…..eller är det ”NU är det NU” ?

Jag tänker också på det där ordspråket som har med hälsa att göra.
”Som frisk har man tusen önskningar, som sjuk har man bara en” så vad kan vi göra med önskningar? Handlar det ”bara” om att göra, ta action?
Det krävs ett engagemang, ett arbete och att vi skapar i våra liv tänker jag för att vi ska få framgång, hälsa eller vad vi nu önskar och längtar efter.

Hur tänker du?

Användarvillkor | Integritetspolicy