image_pdfimage_print

Alla har rätt att tro vad man vill, om naturlig läkning, om homeopati eller vad vi nu än pratar om!
Jag tror de lider av Dunning-kruger effekten allihop!

Att homeopati fungerar, det vet jag och många med mig. För en del är det inte överensstämmande med deras egen tro – och det är helt ok!
Jag lägger ingen värdering i det, jag försöker inte övertala någon att tro på något som de absolut inte kan förstå. De har rätt att tro vad de vill men det jag hävdar till fullo är att de inte har rätt att hitta på egna teorier eller egna definitioner om vad det är – när de absolut inte har en aning, de har inte ens funderat på att sätta sig in i det för att de skall kunna diskuttera eller titta på för- och ev nackdelar. det är detta jag inte riktigt förstår!
Många hävdar att det inte fungerar, att det bara är sockerpiller som man luras med – hur kommer det sig att de kan vräka ur sig saker som de egentligen inte har en aning om?

Jag bara undrar! Själv skulle jag aldrig komma på tanken att prata varken för – eller mot någonting som jag bara gissar mig fram till eller har hört att någon annan tyckte si eller så. för mig är det en gåta!

Är man påläst och vet vad man talar om så är det en sak men jag förstår ju att de inte har någon som helst insikt, förståelse för hur naturlig läkning fungerar, de kan inte ha någon som helst aning om immuförsvaret eller hur kroppen fungerar.

Jag förstår att de helt enkelt lider av Dunning-kruger effekten.
Det innebär att den som är inkompetent är oförmögen att förstår att han/hon är just oförmögen att förstår att han/hon just är inkompetent.  Följden blir att personen i fråga överskattar sin kompetens i högre grad än de som är kompetenta.

Användarvillkor | Integritetspolicy