image_pdfimage_print

NÅGRA AV FORUMEN PÅ SOCIALA MEDIER OCH DERAS SYFTE
Här ett axplock av de forum som finns ute på Internet och syftet med dessa sidor:

–        LinkedIn hjälper dig att på ett professionellt sätt nätverka och fördjupa olika slags relationer. Här kan du också hitta olika intressegrupper vilka du kan diskutera och få svar kring gemensamma frågeställningar ni har gemensamt. Nätverket gör det lätt att rekommendera personers kunskaper och färdigheter i yrkeslivet. Det är också ett allt vanligare forum att leta efter personal på för en arbetsgivare/rekryterare och att även hitta andra slag av affärskontakter. Du skulle kunna se LinkedIn som ditt digitala CV på nätet, där du visar ett profilfoto, din yrkeslivserfarenhet, utbildningar, övriga meriter och specialiteter.

Fackebook är ett forum som gör att det blir lätt att både ha och ta kontakt med familj och vänner. Det är också lätt att engagera sig i olika dialoger och grupper, bland annat genom att konversera och dela dina erfarenheter, foton, filmer etc.

Twitter ger uppmärksamhet till många människor genom att du skickar ut korta tankar här och nu. Det erbjuder också möjligheten för dig att dela med dig av värdefulla inlägg och länkar.

YouTube här kan du dela med dig av dina upplevelser genom kortare filmer som du tagit eller delar med dig av från någon annan.

Instagram är ett socialt nätverk för fotodelning. Man delar helt enkelt med sig av sina bilder till sina följare.

Pinterest är en social nätverkstjänst där användarna laddar upp, organiserar och delar med sig av bilder till följarna. Man kan även spara och dela bilder som man hittar på olika webbplatser med hjälp av ett tillägg i webbläsaren. Om bilden är hämtad från en extern webbplats skapas automatiskt en länk dit i kommentaren för bilden.

 

____________________________________________________________________________________________________________

Användarvillkor | Integritetspolicy