image_pdfimage_print

 

Hur har du det med balansen mellan arbete, privatlivet och ja..livet överlag? Det är viktigt med balansen där men för det mesta upplever jag att människor pratar om en obalans som de kanske inte ens har reflekterat över, vågskålen slår över åt ett håll som man kanske inte vill.

Många tror heller inte att man kan göra någonting åt obalansen åt vilket håll det än slår över men jag märker ofta att det är de som arbetar som har mer obalans åt det hållet, de får inte tillräckligt med tid över till det de egentligen vill göra, de får dessutom inte heller pengar över så de kan göra val.

Hur är ditt arbete och privatliv?

Jag vet att man kan få balans i alla delar i sitt liv, det är möjligt och avgörande för var och ens välmående vill jag hävda. Tittar vi vad obalansen gör så ser vi stress, arbetsrelaerade psykisk ohälsa som därefter dessvärre kan leda till andra problem på flera plan

Man kan om man vill, om man vågar ta steget att prova på, vara lite utanför sin komfortzon lite i taget för att utöka stegen ta sig till balans där du har det bästa läget mellan arbete och din livsstil. Där du kan få vara i dig själv, må gott, njuta av livet och göra det du känner är rätt för dig.

Det du behöver göra för att få en fin balans mellan arbete och livet är att börja med att ta ansvar över ditt eget liv, ta kommandot, ta reda på vad du vill, vad vill du ta in i ditt liv och vad vill du ta bort i ditt liv?

Tänk smart, arbeta smart och prioritera dina have-to-do listor. Prioritera är det viktigaste, det är där vi har möjligheten att påbörja ett arbete framåt.

Börja med att skriv in i agendan alla ledigheter, alla trevligheter och därefter ser du vad du har för tid kvar att arbeta på – det kan låta märkligt men prova, försök! Det klart det kan kännas ovanligt och konstigt eftersom vi alla, mer eller mindre är upplärda att vi måste arbeta, gå till jobbet mellan 7-16.

Det kan vara en skrämmande tanke till en början men det handlar om rädslorna som kommer i samband med att göra någonting annorlunda, någonting som vi inte lärt oss och ska man ha en förändring måste man börja någonstans.

Ska vi börja leva som vi vill, då behöver vi titta på vad det är som gör att vi mår dåligt, vad är det som gör att vi inte kan leva full ut – börja med att ta reda på vad det är och så göra någonting annorlunda- ta bort det som gör att vi inte trivs.

Det är inte meningen att vi ska vara där vi inte vill vara och det är oavsett om det handlar om relationer, ekonomi eller arbete.

Börja direkt med en lista där du börjar med att skriva in i agendan ev vecka framöver saker som du vill prova, göra som du inte vågat tidigare. Har du tänkt att titta lite på hur du skapar passiv inkomst så du kan börja med att gå ner lite i arbetstid? Låta pengarna arbeta? Avsätt då lite tid för att ta reda på hur du kan göra!
Vill du ha ändring i relationer – titta på hur du kan ändra ditt beteende som du bär på för att ändra dina egna energier som påverkar andra – det blir förändringar direkt som påverkar omgivningen!

Vi kan ändra och designa om precis allt vi vill – bara vi vågar ta första steget!

Användarvillkor | Integritetspolicy