Mobbning på jobbet…vart tog det sociala ansvaret vägen?

Läser en artikel i GP om att det är svårt att bevisa mobbing på jobbet!

De hävdar att det nästan var tionde svensk känner sig mobbad på jobbet och det är skrämmande. Vad är det som händer? Vart tog det sociala ansvaret vägen? Vart finns det personliga ansvaret?

Per Borgå, överläkare i psykiatri säger i artikeln att mobbas på jobbet under lång tid kan ge skador liknande dem som krigsoffer bär på.

-Idag saknar vi ett verktyg för utsatta som inte tillhör någon grupp som skyddas i diskrimineringslagen, säger Carola Löfstrand, ombudsman på Vision.

Vidare skriver Anja Haglund i GP: Det är tydligt att Sverige idag har halkat efter i lagstiftningen på området…

Personligen blir jag chockad även om jag inte blir förvånad, att det finns överhuvud taget! När vi pratar om jobbet och arbeten så förmodar jag att vi pratar om vuxna individer som tar sitt ansvar och att det med dagens upplysning och kunskap borde vara så att siffran går ner och att  mobbing skall till sist inte finnas överlag.

Ja, Sverige har verkligen halkat efter kan man säga även om jag tänker att likvärdigheten borde finnas överallt, mobbning trodde jag ärligt talat inte var så utbrett även om alla förstår och vet att det existerar. Vi måste helt enkelt arbeta för ett större socialt ansvar på våra företag!